Galileo

Academisch en professioneel schrijven is een volwaardig aspect van elke universitaire opleiding. Het sluitstuk van waardevol bachelor- of masteronderzoek is immers de paper die daaruit volgt. Maar niet alleen je papers moeten van niveau zijn, ook je mails moeten aan bepaalde eisen voldoen. Leren hoe je schrijft in een academische en professionele context is onontbeerlijk voor later.

Toch is dat schrijven niet zo evident. Wat schrijf je waar? In welke volgorde komen de onderdelen? Hoe begin je aan het schrijven van een hoofdstuk? Hoe structureer je een tekst en welke woorden gebruik je? Al die vragen leiden tot stress, uitstelgedrag of hopeloos perfectionisme. Galileo wil dat de wereld uit helpen.

Let op. Elke discipline heeft haar eigen karaktertrekken, dus afhankelijk van je promotor en het onderzoeksveld kunnen er andere eisen aan de vorm en inhoud van je paper gesteld worden. Gebruik Galileo’s tips dan ook als richtlijnen en koppel steeds terug naar je promotor als je iets niet zeker weet.

Scroll naar top